Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Iedereen wordt blij van een schoon springkussen!

Na een lange dag en een geweldig evenement of een leuk feestje heeft je springkussen waarschijnlijk aardig wat te verduren gehad. Het is dan ook niet zo gek als het kussen hier en daar wat vies geworden is. Zeker wanneer er kleine kinderen gebruik gemaakt hebben van je luchtkussen kan er hier en daar nog wat vuil achtergebleven zijn. Er kunnen snoeppapiertjes, zand of andere rommel op het kussen liggen. Helaas wil je het kussen waarschijnlijk zo schoon mogelijk weer opbergen of bij de verhuurder inleveren. Om je te helpen bij het schoonmaken van je springkussen hebben wij dit artikel geschreven. Daarmee is je springkussen binnen no-time weer brandschoon.

De schoonmaak van je springkussen, het begin

Als iedereen van het kussen af is kun je de grote schoonmaak beginnen. Let op dat je het kussen direct na het schoonmaken meteen opvouwt. Op deze manier voorkom je dat het kussen opnieuw vies wordt. Begin, wanneer het kussen leeg is, met de stofzuiger er door heen te halen. In de naden kan zand achter blijven waardoor het kussen onnodig zwaarder wordt er minder lucht in kan. Door goed te stofzuigen voorkom je dit.

Vuil verwijderen van je springkussen

Ondanks een goede stofzuigbeurt kan het kussen nog steeds plakkerig en vies zijn. Bijvoorbeeld door regen, modder of gemorste limonade. Maak dus een emmertje heet water met sop klaar en gebruik een vaatdoek om het kussen stevig schoon te schrobben.. Begin achterin het springkussen en werk van achter naar voren. Op deze manier wordt het kussen niet opnieuw vies en zit je zelf niet in de nattigheid.

Het kussen droogmaken en opvouwen

Vervolgens kun je het kussen het beste droogmaken met een schone handdoek of een theedoek. Begin vooraan zodat je natuurlijk opnieuw geen natte voeten krijgt. Wrijf het kussen goed droog. Een vochtig kussen kan namelijk gaan schimmelen. Laat het kussen, als de mogelijkheid er is, nog even drogen in de buitenlucht. Vouw het kussen daarna op door beide kanten elk voor 1/3e deel naar binnen toe te vouwen. Vervolgens vouw je het kussen nog een keer dubbel en rol je het daarna zo strak mogelijk op. Als het kussen droog is maar de onderkant nog vies is kun je deze het beste tijdens het oprollen even afdoen met een vochtige doek om zo de restanten vuil weg te vegen. Als het hele kussen opgevouwen is kun je het kussen het beste op een schone en droge plek bewaren.

Zoals je ziet is het schoonmaken en opruimen van je springkussen niet heel lastig. Door je kussen goed schoon te maken en op te bergen verleng je de levensduur daarentegen wel drastisch! In het geval van een gehuurd springkussen is het wel zo fris voor de volgende gebruiken als je een schoon kussen inlevert. Mocht je nog vragen hebben over het huren van een springkussen of wil je graag advies? Neem dan gerust contact met één van onze vestigingen op. Zij helpen je graag verder en bieden zelfs een opzet- en afbouwservice!

Klantenservice

Contactgegevens

E. Info@springkussenverhuur-nederland.nl
Singel 329
3311 HE, Dordrecht